Donna Dance Company

PGB Atelier
Creativiteit
Donna Huizenga
Agenda en Contact

Donna Huizenga

Donna Huizenga heeft 7 jaar als decor-en kostuumontwerpster gewerkt bij de Vooropleiding theater en het semi-professionele circuit in Groningen. Het theater heeft haar laten zien dat je als mens steeds in staat bent zelf nieuwe werelden te creeeren. Dit inspireerde haar om de avondopleidng aan de kunstacademie te volgen terwijl ze overdag als interieurontwerpster en decoratieschilder werkte bij bedrijven en in ziekenhuizen bijdroeg aan het herstel door haar muurontwerpen. Ze liet zich opleiden als creatief therapeut en begeleidde 20 jaar lang mensen (met PGB) met beelden om hun oorpsronkelijke natuur weer te kunnen leven.

Gefascineerd door het scheppende principe schreef ze een creatieve opleiding voor professionals waarin mensen in vijf stappen voorbij hun gedachten komen en de verborgen waarheid en liefde in zichzelf terug vinden. Een wonderbaarlijke ervaring om te zien hoe het beeld het contact met zelfliefde tot stand brengt en een bewustzijnsproces opgang brengt dat het hele organisme vernieuwd en bezield.

Na 15 jaar creatieve opleiding wilde ze een laatste module schrijven over de optimale samenwerking tussen het mannelijke en vrouwelijke principe als de twee kanten van het scheppende. Als bij toeval kwam ze terecht op een tangocursus waarbij een zeer ervaren danser bereid was met haar de beginnerscursus te doen. Ze voelde hoe deze dans je raakt in wie je ten diepste bent en hoe je samen met de ander volledig in contact kan blijven met jezelf. Deze transformerende ervaring zorgde voor de genezing van een ziekte die ze al vanaf haar geboorte had.

Na deze ingrijpende ervaring in de tango heeft ze het onderbewustzijn met haar beeldtaal (voelende) ook kunnen omzetten naar het bewustzijn met zijn spreektaal (denkende). Hierdoor begeleidt zij nu organisaties met een hierarchische werkomgeving naar zelforganisatie. Aan de manier waarop mensen innerlijk verstrikt raken en hun oorsprong weer tot leven komt, liggen dezelfde universele principes ten grondslag als waardoor organisaties stagneren en weer gaan stromen.

Naast haar samenwerking met organisaties, is ze steeds op meerdere lagen actief als beeldend kunstenaar door te schilderen, te schrijven, te dansen, te werken en de spiegeling van het alledaagse leven zelf. Gezamelijke creativiteit met anderen is haar inspiratiebron voor veranderingen vanuit moeiteloosheid. Het scheppende principe geldt overal.

Een warm welkom, Donna Huizenga

Contact kunst@home.nl

PGB Atelierwerkplaats Groningen