Donna Dance Company

PGB Atelier
Creativiteit
Donna Huizenga
Agenda en Contact

Creativiteit

Individuele Begeleiding
Donna heeft op verschillende ateliers gewerkt zoals het atelier van de GGZ Drenthe en het atelier van de NOVO waar mensen door het begrip van de beeldtaal, inzicht kregen in hun ziekten en makkelijker blokkades konden loslaten.

In Van Boeijenoord heeft Donna door de beeldtaal 'gesprekken' met een zwaar verstandelijk gehandicapte vrouw kunnen voeren. Door begrip van de beeldtaal bleek dat de vrouw zich niet serieus genomen voelde als 's avonds de deur op slot ging. Zij wilde dat 's nachts de deur open bleef en dat zo werd erkend dat zij te vertrouwen was. Na een half jaar waren alle protocollen en procedures zo aangepast dat de vrouw zich gezien voelde en haar agressie naar het personeel was verdwenen.

Een andere vrouw was ook agressief naar het personeel. Door de tekeningen werd duidelijk dat zij verdronk in haar verdriet en dat haar agressie een schreeuw om hulp was. De vrouw dacht dat haar moeder haar vroeger naar Van Boeijen had gestuurd omdat zij iets fout had gedaan. Nadat zij dit verdriet had geuit, durfde ze tegen de medewerkers aan te kruipen en te beginnen met haar rouw ( haar moeder konden we niets meer vragen omdat zij al overleden was) en kon zij zich laten troosten.

Naast het werken aan persoonlijke ontwikkeling, is het ook in de individuele begeleiding mogelijk 'gewoon' bezig te zijn met het plezier van materialen, kleuren en vormen.

Begeleiding in een groep
In de begeleiding in de groep maakt ieder zijn eigen beelden en is de begeleiding gericht op plezier en meoieteloosheid en het leren kennen van je eigen voorkeuren. Wanneer behoefte is om de werkstukken eens allemaal te bekijken, kunnen we ook een ochtend besteden om met elkaar terug te kijken.

Warm welkom, Donna

PGB Atelierwerkplaats Groningen